Algemene voorwaarden opstellen2018-04-11T16:45:21+00:00

Algemene voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden zijn er in verschillende vormen, zoals verkoop-, leverings-, betalings-, gebruiks- en inkoopvoorwaarden. Juridisch gezien is er echter in alle gevallen sprake van hetzelfde, namelijk: algemene voorwaarden. Dus ongeacht welke titel je boven het document plaatst.

Toch zit er wel degelijk enig verschil tussen de verschillende voorwaarden. Verkoop-, leverings-, betalings- en gebruiksvoorwaarden kun je gebruiken voor overeenkomsten waarbij je diensten of producten aan een afnemer (bedrijf of consument) levert. Inkoopvoorwaarden daarentegen gebruik je voor overeenkomsten waarbij je zelf diensten of producten afneemt van een derde (dienstverlener/verkoper).

Stap 1. Vragenlijst
Wanneer je algemene voorwaarden op wenst te laten stellen, ontvang je van ons een uitgebreide vragenlijst. Jouw antwoorden op onze vragenlijst geven onze juristen een duidelijk overzicht van de bedrijfsactiviteiten. Vervolgens gaan onze juristen aan de slag met het opstellen van de conceptversie.

Stap 2. Gratis aanpassingen
De conceptversie van de algemene voorwaarden ontvang je binnen 5 werkdagen via e-mail. Op de conceptversie kun je binnen 14 dagen éénmalig, kosteloos aanpassingen aanleveren. Zodra wij jouw opmerkingen hebben ontvangen, gaan we aan de slag met het opstellen van de definitieve versie. De definitieve versie ontvang je – wederom – binnen 5 werkdagen.

Stap 3. 30 gratis contactminuten
Heb je na de ontvangst van de algemene voorwaarden nog vragen met betrekking tot de inhoud van het document? Dan kun je daarover gewoon (telefonisch) contact met onze juristen opnemen. In de prijs zitten namelijk 30 gratis contactminuten inbegrepen.

Kosten
De kosten voor het opstellen van algemene leveringsvoorwaarden bedragen € 300,-
De kosten voor het opstellen van algemene inkoopvoorwaarden bedragen € 450,-
(Het opstellen van algemene inkoopvoorwaarden neemt wat meer tijd in beslag dan het opstellen van leveringsvoorwaarden. De kosten zijn daarom wat hoger dan bij de leveringsvoorwaarden.)